Cum reclami mesajele SPAM?


emailSpamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse şi servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului şi de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat şi prin privarea de dreptul la opţiune.

Pentru ca ANC sa poata analiza si solutiona o plangere privind primirea de comunicari comerciale nesolicitate, este necesar ca sesizarea sa contina textul comunicarii comerciale primite si mesajul sursa sau header-ul e-mail-ului (mesajul electronic respectiv se poate retransmite folosind functia „Forward as Attachment”), precum si datele de identificare ale petentului (inclusiv un numar de telefon si o adresa de posta electronica). Plangerile pot fi transmise in format electronic la adresa de posta electronica relatii_cu_publicul@anrcti.ro sau pot fi transmise/depuse la registratura sediului central ANC, situata in Bucuresti, Str. Delea Noua nr.2, sector 3.

detalii pe site-ul anrcti.ro

Pentru mesajele altele decat cele primite de la romanasi disperati folsositi serviciile spamcop.net
Nu trebuie decat sa te inregistrezi aici

SpamCop is the premier service for reporting spam. SpamCop determines the origin of unwanted email and reports it to the relevant Internet service providers. By reporting spam, you have a positive impact on the problem. Reporting unsolicited email also helps feed spam filtering systems, including, but not limited to, SpamCop’s own service.

Update:

Întrucât începând cu data de 19 martie 2009, ca urmare a publicării Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, în temeiul dispoziţiilor art.21 din acest act normativ, atribuţiile privind supravegherea şi controlul prevederilor legale din domeniul comerţului electronic, menţionate în textul Legii nr.365/2002, republicată, au fost preluate de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (www.mcti.ro, e-mail: relatii_cu_publicul@mcti.ro)

Advertisements

2 thoughts on “Cum reclami mesajele SPAM?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s