Caterinca cu budinca “de Balcani”Puya in vizita la Muzeul National de Arta Contemporana

Advertisements

9 thoughts on “Caterinca cu budinca “de Balcani””

 1. Sa crezi tu! Abia te-am gasit! Stai sa vezi! Am fost si eu ametita la inceput de lumina. Trebuie sa constat daca lumina vine de la un astru sau de la o biata luminare, chiar daca am intrat la tine cu palaria in mina si cu nasul in jos de atita sfiiciune. Pe curind, daca nu cumva imi inchizi usa !

 2. Si ce-ai constatat ? Eu gindesc ca forta mea este uriasa, este forta cititorului de rind care in simplitatea lui face sa traiasca sau sa moara o opera. Subtilitatile, tehnica, procedeele artistice sint pentru specialisti, pentru elite, dar mesajul care vrei sa-l transmiti,trebuie sa curga firesc, pe intelesul tuturor fara sa fie nevoie de analize subtile.. Arta – indiferent cum s-ar manifesta- este un mijloc educational si pot sa jur ca nu numai pentru virfurile societatii. Deci iata-ma din nou la usa castelului tau incercind sa patrund si sa ma luminez, desi simtind ca ai de-a face cu un novice, te straduiesti sa-mi vorbesti de la fereastra cea mai de sus a domeniului tau, care, de ce sa nu recunosc (am spus ca sint o incepatoare) cel putin la prima vedere pare a fi al unei persoane instruite. Nu am inaintat prea mult din lipsa de timp, desi curiozitatea imi este incitata la cote maxime.
  Cu greu am gasit scotocind prin ierbare prafuite, o crenuta de maslin pe care s-o trimit spre tine (prin porumbelul de serviviu) cu solie de pace si sper sa ajunga inaintea mea. A ajuns?

  1. Am constatat un discurs cu care nu m-am mai intalnit, pe care nu stiu cum sa il privesc.
   Cititorul poate face sa traiasca sau sa moara o opera dar doar pentru un moment scurt. Adevarata arta e cea suficent de subtila care devine sau se naste eterna. Frumusetea ei consta in subtilitate, evidentul devine banal si neinteresant insa intelesurile pe care le gaseste fiecare subtilitatilor nu pot fi decat captivant, alimentand frumusetea operei.

   De ex baiatu’ din video nu se va bucura niciodata de adevarata frumusete a artei pentru ca el o intelege prin prisma celora care i-o explica nu prin prisma propriilor trairi (descoperiri).

 3. Hai sa ma explic: in general vorbesc zimbind cu multa caldura si intelegere, asa cum fac si acum. Nu cauta subtilitati fiindca sint foarte directa: cind imi place ceva , spun, dar nu dau buzna ci cer acceptul, asa cum am facut la tine .Cind nu-mi place, sint la fel de directa. Spun .
  Ti-am gasit un comentariu pe un alt blog, am avut acelasi punct de vedere cu tine si am vrut sa vad mai mult. Asa am ajuns aici .Nu am avut timpul necesar pentru documentare pe masura curiozitatii , dar atit cit am vazut m-a impresionat si am tinut sa-ti spun.
  Revenind la “adevarata arta” imi sustin punctul de vedere: evidentul ramine banal, de acord, dar subtilul da posibilitatea si prostului si desteptului sa o placa. Ti-am inteles opinia si ai dreptate la fel ca si mine pentru ca la un moment dat ne intersectam in argumente. Continua discutia in gind si ai sa constati acelasi lucru.
  Mai este ceva neclar?
  Numai bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s