Formularul 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual…“


Persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute catre o entitate nonprofit, precum si pentru acordarea de burse private.

Daca sunteti salariat(a), angajat pe baza de contract individual de munca sau functionar public, descarcati Formularul 230 “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ” de aici (sau de la orice administratie financiara)

Pe langa sustinerea ONGurilor o optiune interesanta este cea cu acordarea burselor private. Insa in conformitate cu Legea nr. 376/2004 privind bursele private si cu Ordinul comun MEdC nr. 5371, MFP nr. 1759, din 24.11.2004 privind aprobarea instructiunilor de aplicare a Legii nr. 376/2004 privind bursele private, conform art. 7 din Legea 376/2004, bursa privata nu poate fi acordata rudelor sau afinilor pana la gradul al IV-lea inclusiv.

Pe baza documentelor prezentate de contribuabil şi a datelor din evidenţa fiscală, organul fiscal va stabili suma de restituit, având în vedere impozitul anual pe veniturile din salarii realizate în cursul anului

Un articol util pe capital.ro

Mai multe detalii pe codfiscal.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s