Lectie de Economie fara sentimente


O femeie din New York a scris pe un site finaciar cerind sfaturi despre cum sa gaseasca un sot bogat; deja acest fapt singur e distractiv, dar partea cea mai tare e ceea ce i-a raspuns un tip.

EA:” -Sunt o fata frumoasa ( mai mult, foarte frumoasa) de 28 ani. Sunt inteligenta si am multa clasa.
As vrea sa ma casatoresc cu cineva care cistiga minim jumate de milion de dolari pe an. Exista pe site-ul asta vre-un barbat care sa cistige atit? Sau sotii ale unor milionari care pot sa-mi dea sfaturi pe aceasta tema? Am avut deja relatii cu barbati care cistigau 200 sau 250 mii $, dar acest lucru nu-mi permite sa locuiesc in Central Park West. Cunosc o doamna care face yoga cu mine, care s-a casatorit cu un bancher bogat si traieste la Tribeca, nu e atit de frumoasa ca mine si nici macar atit de inteligenta. Asa ca ma intreb, ce am facut ca sa merit acest lucru si de ce eu nu reusesc?
Cum pot sa ajung la nivelul ei?”

via: Marius B [DoubleClick]
Raspunsul a fost:
EL: Am citit e-mailul dvs cu mult interes, m-am gindit profund la cazul dvs si am elaborat un prospect al situatiei dvs. Va asigur ca nu va fac sa pierdeti timpul, deoarece cistig 500 mii $ pe an.

Clarificat acest lucru, consider faptele in urmatorul mod:
Ceea ce dvs oferiti, vazut din perspectiva unui barbat ca acela pe care-l cautati e pur si simplu o afacere foarte proasta. Si acest lucru din urmatoarele motive: Lasind la o parte blablabla, ceea ce dvs oferiti e o negociere foarte simpla. Dvs oferiti frumusetea dvs fizica iar eu ofer banii mei.

O propunere foarte clara aceasta; dar exista o mica problema. In mod sigur frumusetea dvs se va diminua putin cite putin si intr-o zi va disparea, in timp ce e foarte probabil sa creasca progresiv contul meu in banca.
Asadar in termeni economici dvs sinteti un activ care sufera de depreciere in timp ce eu sint un activ care produce dividente. Dvs nu numai ca suferiti o depreciere, aceasta e progresiva si creste in fiecare an! Va explic mai bine: azi dvs aveti 28 de ani, sinteti frumoasa si veti continua sa fiti pentru urmatorii 5/10 ani, dar din ce in ce mai putin. Si intr-o zi, cind veti observa o poza a dvs de azi va veti da seama ca ati devenit o pruna uscata.
Acest lucru inseamna, in termeni de piata, ca azi sinteti bine cotata pentru a fi vinduta, nu cumparata.
Utilizand un limbaj wall street cine va poseda azi trebuie sa va puna in “trading position” pozitie de comert si nu “buy and hold” (cumpara si pastreaza), cum se pare ca sugerati. Asadar in termeni comerciali, casatoria (”buy and hold”) cu dvs nu e o afacere buna pe termen mediu/lung. In schimb inchirierea pe o anumita perioada poate fi, chiar si din punct de vedere social, o afacere inteleapta si am putea s-o luam in calcul.
Am putea sa avem o relatie pt o anumita perioada. ….. Hmmmm …. Daca ma gindesc bine si ca sa ma asigur de cit sinteti de inteligenta, cu clasa si frumoasa, eu potential “client care inchiriaza” o astfel de “masina” cer ceea ce este corect: sa facem un test drive. Va rog sa stabiliti data si ora.

Cu stima,

Investitorul dumneavoastra

Advertisements

3 thoughts on “Lectie de Economie fara sentimente”

  1. Incepe sa-mi placa blogu’ tau !

    Foarte tare articolul… Raspunsul merita un Oscar 🙂

    Dar nu ai lasat nici un link… sa vedem si noi sursa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s